• Zomerschool 2016

  De Zomerschool 2016 vindt plaats in de zomervakantie op 6 locaties in Eindhoven. Dit betreft zogenaamde SPILlocaties (scholen, kinderopvang) en De Ontdekfabriek.

  Kinderen van een groot aantal Eindhovense basisscholen volgen een programma van De Uitvinders waar taal gecombineerd wordt met techniek en creativiteit binnen een aantrekkelijke context. Uiteraard is er ook heel veel ruimte om te spelen: het is immers toch vakantie!

  Kijk bij Bekijk de inzendingen om een kijkje te nemen bij de verschillende locaties.

  Aanmelden voor de Zomerschool is helaas niet meer mogelijk.

  klik voor details
  /upload/1902.logo zomerschool.jpg
  klik voor details
 • Bekijk de inzendingen

  Klik hier om de inzendingen te bekijken. Klik dan op je favoriete inzending en breng een stem uit! Ook kun je de inzending delen via social media zodat ook anderen erop gaan stemmen.

  Kun je een bepaalde inzending niet meteen vinden? Gebruik dan het zoekveld en vul de naam in van de inzender die je zoekt.

  verder …
  /img/bekijk-inzendingen.png
  verder …
 • En we zijn van start!

  Op maandag 25 juli zijn de eerste groepen van onze zomerschool gestart! Na een kennismaking met de groepsleidsters en de andere kinderen gaan we aan de slag met de verhalen van De Uitvinders. Voor de allerjonste kinderen is er een speciaal thema 'Water'.

  Een verslag vanuit locatie Tafelbergplein:

  Het was een hele leuke start van de Zomerschool. Leuk om zo’n combinatiegroepje te hebben. We hebben de Beestenbende aan de hele groep aangeboden. Vooral de wat grotere kinderen kropen helemaal in de praatplaat. Ze zagen details die ons nog niet eens waren opgevallen en ze herkenden meteen wat voor dieren de kinderen waren.

   

  Alle kinderen wilden graag een masker maken en daar zijn ze zeker 3 kwartier mee bezig geweest. Monique en ik verbaasden onszelf daarover.

   

  Na het fruit eten zijn we buiten gaan spelen, waar we nog een wateractiviteit aan hebben geboden. We hebben bellen geblazen en kleurstof toegevoegd aan het water Ook daar zijn ze een hele tijd mee bezig geweest. Ze hebben niet eens naar fietsjes gevraagd.

   

  Bij binnenkomst vlogen de kinderen meteen op de zwerfboeken en bijna alle kinderen hebben meteen een boekje mee naar huis genomen. J

   

  Een goede start van de Zomerschool!

  klik voor details
  /upload/4457.welkom.jpg
  klik voor details
 • Week 2 van de zomerschool

  Het is de eerste week zo goed gegaan. Wat een energie krijgen we van deze enthousiaste kinderen zeg! Vooral het maskers maken bleek een groot succes. Deze week gaan de eerste groepen ook naar De Ontdekfabriek komen. Dat wordt helemaal een feestje!

  Bekijk hier de verslagen van onze locaties.

  P.S. gehoord:"Mag mijn zoon niet de tweede helft van de zomervakantie ook naar de zomeschool? Hij vindt het zo leuk!"

  klik voor details
  /upload/4458.zomerschool.jpg
  klik voor details
 • Week 3 van de zomerschool

  Deze week maken de meeste kinderen hun uitstapje naar de Ontdekfabriek. Wat een gave activiteiten! We kijken een film, spelen met water, maken filmpjes op een greenscreen. Alle kinderen van deze eerste periode hebben uiteraard dubbel en dwars hun Zomerschool certificaat verdiend. Proficiat! Wat zullen we de kinderen gaan missen! En zij onze fantastische leidsters ook, blijkt wel als 2 van onze leidsters een prachtige roos krijgen...

  Daarnaast zijn we deze week ook gestart op een nieuwe locatie: het asielzoekerscentrum in Eindhoven. Ongeveer 75 kinderen gaan daar genieten van het Beestenbende & Afrika programma. Wat een bijzondere ervaring is voor de kinderen. Al die blije gezichtjes tijdens het maken van hun dierenmaskers, hutten, salamanders en eigen muziekinstrumenten. Bijzonder ook om te zien hoe kinderen, soms nog maar enkele weken in Nederland, zich super weten te redden met de taal!

  klik voor details
  /upload/4459.IMG_3521.JPG
  klik voor details
 • Week 4 van de zomerschool

  Een week waarin we weer heerlijk hebben gespeeld met de kinderen van de Zomerschool. We leerden alle dieren van de Beestenbende kennen, en werden zelf lid van de Beestenbende door prachtige maskers te maken. De oudere kinderen leerden zelf een xylofoon maken met flesjes, water en kleurstof. Benieuwd hoe? Bekijk het filmpje https://www.facebook.com/kinderplein/?fref=ts. 

  Wat een lol! 

  Bekijk hier de verslagen van onze locaties

  klik voor details
  /upload/4460.image1.jpeg
  klik voor details
 • Week 5 van de zomerschool

  De temperaturen liepen op, de Zomerschool in volle glorie. We speelden deze week extra veel met water, we zorgden dat het (regen)water van de Beestenbende door buizen kon stromen en gaven water kleur. Ook maakten we Afrikaanse maskers met de oudere kinderen. De uitstapjes naar de Ontdekfabriek waren helemaal een feest. Wat hebben de kinderen genoten van de film en de beleving van alles wat in de film voorkomt!

  klik voor details
  /upload/4461.CqtC6YrXEAAspTr.jpg
  klik voor details
 • Week 6 van de zomerschool

  De allerlaatste week Zomerschool. Veel kinderen, en ook medewerk(st)ers vinden dat ontzettend jammer! Wat hebben we genoten van alle bijzondere verhalen van kinderen en mooie ontwerpen die zij gemaakt hebben. Uiteraard werd de Zomerschool afgesloten met een tentoonstelling bij de Ontdekfabriek waarin al deze uitvindingen te zien waren.

  De mooiste opmerking waarmee we willen afsluiten is toch wel deze vraag die een kind stelde aan zijn juf: 'is er ook een herfstschool?"

  Op naar Zomerschool 2017!

  klik voor details
  /upload/4462.zomerschool.jpg
  klik voor details
 • Copyright Stichting De Uitvinders ©2022