• Zomerschool 2018 bij 't Karregat

  (0 stemmen)
  klik voor details
  /upload/2349.zomerschool.jpg
  klik voor details
   
 • Week 1 Zomerschool Het Verborgen Oog

  Deze week zijn we van start gegaan met de zomerschool. De kinderen hebben kennis gemaakt met elkaar en daarna zijn we begonnen met het voorlezen van een verhaal over een schip en het uitvoeren van verschillende proefjes. Zo hebben we samen gekeken welke materialen kunnen drijven en welke zinken. Met dit warme weer was het stiekem ook wel leuk om met het water te kunnen spelen. Ook hebben we samen een filter gemaakt om vervuild water weer schoon te kunnen krijgen én hebben we zout water weer zoet kunnen maken. Ook hebben de kinderen met dit mooie weer lekker buiten kunnen spelen. Als afsluiting van deze week hebben de kinderen, om in het thema te blijven, een schip mogen knutselen. Komende week gaan we aan de slag met verschillende proefjes over geluid.

  klik voor details
  /upload/6085.WhatsApp Image 2018-07-15 at 22.27.58.jpeg
  klik voor details
 • Week 1 Zomerschool Beestenbende

  De eerste week van de zomerschool met het thema water. We zijn begonnen met het boek  "de mooiste vis van de zee" De kinderen hebben hun mooiste vis gemaakt en veel met water en vissen gespeeld. Samenwerken was een belangrijk punt. De tweede bijeenkomst had als hoofdthema "bellen blazen". Na het bekijken van een filmpje over bellen blazen  hebben we samen het water met de juiste hoeveelheid zeep gemengd. Daarna hebben we met allerlei voorwerpen bellen geblazen. Grote en kleine. Als voorbereiding voor volgende week met " ijs" als hoofdthema zijn we alvast ijsblokjes gaan maken.

  klik voor details
  /upload/6102.WhatsApp Image 2018-07-18 at 21.40.19.jpeg
  klik voor details
 • Week 2 zomerschool Het Verborgen Oog

  Deze week begon erg warm met 33 graden. Daarom hebben we op maandag veel met water gespeeld. Deze week stond in het teken van geluid en de kinderen hebben dan ook een idee gekregen hoe geluid werkt. Zo hebben ze naar een vork geluisterd die zij tegen de tafel aan tikten en hebben zij de plek van blokjes in een schoenendoos kunnen bepalen door te luisteren waar de knikker tegen de blokjes aantikte. Samen met de kinderen ben ik ijsjes gaan halen bij de supermarkt, die zij daarna lekker mochten opeten, heerlijk! Daarna hebben we een waterbaan kunnen maken met trechters en buizen. 'S middags hebben we enkele waterspellen gespeeld.

  Op donderdag hebben we een rustige dag gehad, vooral veel buitengespeeld, de uitvinding ontworpen voor de tentoonstelling én iets geknutseld. Volgende week maandag gaan we naar de Ontdekfabriek, tot dan!

  klik voor details
  /upload/6104.WhatsApp Image 2018-07-19 at 20.23.21.jpeg
  klik voor details
 • Week 2 zomerschool Beestenbende

  In week twee hebben we met ijs gewerkt. Zelf fruit ijsjes gemaakt. Gespeeld met ijsklontjes. Brrr....wat krijg je hier koude handen van. En tekenen met ijs is ook wel heel bijzonder.

  De kinderen vroegen zich af wat "ontdekken" betekent. Na een bezoek aan de ontdekfabriek is het wat duidelijker geworden.

  klik voor details
  /upload/6114.WhatsApp Image 2018-07-24 at 21.34.39.jpeg
  klik voor details
 • Copyright Stichting De Uitvinders ©2020