• Zomerschool 2018 bij Keverberg

  (0 stemmen)

  Hallo allemaal! Wij zijn Kim, Laura, Stacey, Rob, Iulia en Saloua. Deze zomer zijn wij de begeleiders van de zomerschool. We hopen dat alle kinderen het leuk zullen hebben.

  klik voor details
  /upload/2350.download.jpg
  klik voor details
   
 • Beestenbende vr week 2

  De Ontdekfabriek is ontzettend leuk!!!

  klik voor details
  /upload/6144.2018-08-10_12.09.03.jpg
  klik voor details
 • Beestenbende di week 3

  Vandaag gaan we schaduwmonsters maken. Daarna spelen we buiten zolang het nog droog is. ????

  klik voor details
  /upload/6146.2018-08-15_18.50.28.jpg
  klik voor details
 • Beestenbende di week 1

  De eerste dag van de zomerschool is van start gegaan. Zo hebben we als eerst het verhaal van de Beestenbende gelezen. In het verhaal kwamen dieren zoals aap en leeuw langs. Daarna hebben de kinderen hun lievelingsdier getekend. Er werden tijgers, olifanten en katten gemaakt. Het was mooi weer dus natuurlijk hebben we ook buiten gespeeld.

  klik voor details
  /upload/6062.myposter_collage_20180711.jpg
  klik voor details
 • Verborgen Oog ma week 1

  De dag begon met een spannend verhaal. Daarna mochten de kinderen een pinger tekenen. Dat is een speciaal apparaat waarmee dolfijnen worden weggejaagd zodat ze niet in het net van de vissers terecht komen. Ook hebben we lekker geknutseld om het lokaal wat te versieren. Vanwege het mooie weer zijn we natuurlijk ook veel buiten geweest.

  klik voor details
  /upload/6063.myposter_collage_20180711 (1).jpg
  klik voor details
 • Verborgen Oog do week 1

  Het verhaal ging vandaag verder. De kinderen mochten een eigen uitvinding tekenen die met de kapitein mee kon op het schip. De een bedacht een stoplicht voor de vissen in de zee en de ander verzon een voetbal die zelf goals maakt. Daarna hebben we met de leerlingen boodschappen gedaan. Vervolgens hebben we in het zonnetje met water proefjes gedaan. Zo zijn we erachter gekomen wat drijft en zinkt. Als beloning voor het harde werken kregen de kinderen ook nog een ijsje!

  klik voor details
  /upload/6083.myposter_collage_20180713 (1).jpg
  klik voor details
 • Beestenbende vr week 1

  Vandaag hebben we een verhaal over de Beestenbende gelezen. De kinderen moesten daarna allerlei dieren geluiden maken. Dit konden ze heel goed na doen! Vervolgens hebben de kinderen maskers geknutseld. Met deze maskers worden ze lid van de Beestenbende. Met stiften, glitters en gekleurd papier hebben de kinderen de maskers opgefleurd. Natuurlijk hebben we vandaag ook lekker in het zonnetje buiten gespeeld. Het was een drukke maar leuke dag.

  klik voor details
  /upload/6084.myposter_collage_20180715 (1).jpg
  klik voor details
 • Bootcamp Verborgen Oog

  Bootcamp was geweldig! De kinderen moesten rennen, springen en rollen. Ook moesten ze veel samenwerken. In teams hebben ze allerlei opdrachten gedaan. Na de les waren de kinderen enorm moe. Dat betekend dat ze hard gewerkt hebben. Goed gedaan hoor! 

  klik voor details
  /upload/6086.myposter_collage_20180717 (1).jpg
  klik voor details
 • Beestenbende do week 1

  De tweede dag op de zomerschool is wel minder spannend. We luisteren eerst allemaal goed naar het verhaaltje zodat we alle dieren na kunnen doen op het speelplein. Het is wel super gezellig!

  Na het fruit eten, gaan we allemaal lekker spelen. De dag is zo voorbij!

  klik voor details
  /upload/6087.BB donderdag week 1.jpg
  klik voor details
 • Beestenbende ma week 2

  Het wordt wel een beetje spannend vandaag want we gaan onze schaduwen ontdekken! We hebben ook een leuk spelletje waarbij we de schaduwen van dieren met een krijtje gaan tekenen. 

  Omdat het mooi weer is, krijgen we allemaal nog een lekker ijsje! 

  klik voor details
  /upload/6088.BB maandag week 2.jpg
  klik voor details
 • Verborgen Oog di week 1

  De eerste dag is altijd een beetje spannend! We moeten elkaar eerst leren kennen. Dit doen we door middel van een balspelletje. Zo kunnen we de namen van alle kinderen onthouden.

  Met dit mooie weer spelen we wel een tijdje buiten. Daarna beginnen we met de eerste proefjes: wat blijft drijven en wat gaat zinken?

  klik voor details
  /upload/6089.Verborgen oog di week 1.jpg
  klik voor details
 • Beestenbende ma week 1

  De eerste dag van de zomerschool begint vandaag! We vinden het allemaal nog een beetje spannend. 

  Gelukkig wordt het wel meteen gezellig. We leren eerst dat we bij de Beestenbende horen. Dit betekent dat iedereen een eigen dierenmasker gaat maken. Met veertjes en glitter worden onze maskers ook nog mooi versierd. 

  klik voor details
  /upload/6090.BB maandag week 1.jpg
  klik voor details
 • Verborgen Oog vr week 1

  Wat gaat er vandaag gebeuren? Gaan we echt water zuiveren?!

  Eerst moeten we waterflesjes (en ook ijsjes natuurlijk) van de supermarkt halen. Daarna kunnen we met het proefje echt beginnen! 

  klik voor details
  {"preview":"","src":"\/upload\/6091.VO vrijdag week 1.mp4","width":"100%","height":"100%"}
  klik voor details
 • Verborgen Oog di week 2

  Een filter maken?!

  Ja hoor! Je hebt hier alleen kleine petflessen, watten, zand, kiezels en modderig water voor nodig. Kijk maar naar het filmpje: 

  klik voor details
  {"preview":"","src":"\/upload\/6094.20180717_121208.mp4","width":"100%","height":"100%"}
  klik voor details
 • Verborgen Oog ma week 2

  De dag begon met een lesje bootcamp. De kinderen hadden heel hard gewerkt! Daarna hadden ze zeker een ijsje verdiend. Nadat ze even buiten gespeeld hadden, was het tijd om proefjes te doen. Na het verhaal zijn ze aan de slag gegaan met een flesje water, zand en zout. Door een schep zout en zand aan het water toe te voegen wordt het water gezuiverd. Op het eind hebben we nog even binnen gespeeld want het was wel erg warm vandaag.

  klik voor details
  /upload/6095.myposter_collage_20180717.jpg
  klik voor details
 • Beestenbende di week 2

  Het verhaal van de Beestenbende ging vandaag over Leeuw. Hij is namelijk bang voor schaduwmonsters. Die verschijnen vaak overdag als de zon schijnt. Maar wat Leeuw niet weet is dat dit zijn eigen schaduw is! Vervolgens zijn we naar buiten gegaan om naar onze eigen schaduw te kijken. Ook hebben we de schaduw van de dieren nagetekend. Nadat we wat gedronken en gegeten hebben zijn we weer naar buiten gegaan om met water te spelen. De kinderen waren kletsnat! 

  klik voor details
  /upload/6096.myposter_collage_20180717 (2).jpg
  klik voor details
 • Beestenbende do week 2

  Vandaag is het eindelijk zover; we gaan allemaal met de busjes naar De Ontdekfabriek! 

  Iedereen heeft er zin in! Het fruit van de fabriek is ook erg lekker.

  Het allerleukste is ... Nee! We kunnen niet kiezen. Alles is even leuk hier. :) 

  klik voor details
  /upload/6103.2018-07-19_12.43.15.jpg
  klik voor details
 • Verborgen Oog vr week 2

  We weten nu dat geluid dor material gaat zoals touw, lucht, hout en water. Wat we nu ook weten is dat geluid een beweging (trilling) is. 

  Het is allemaal zeer interessant! Maar gymmen is natuurlijk het toppunt van de dag. Bootcamp oefeningen zijn best heftig hoor! Gelukkig worden we allemaal met een lekker waterijsje beloond. 

  klik voor details
  /upload/6109.VO week 2 vr.jpg
  klik voor details
 • Verborgen Oog do week 2

  Het was een drukke dag! Het begon met het maken van een woordspin over het verhaal. Daarna hebben we het eerst proefje gedaan waarbij we water moesten verdampen. Vervolgens hebben we lekker buiten gespeeld. Na het spelen hebben we ook onze boterhammen buiten opgegeten. Terug op school hebben we flessenvoetbal gedaan. Met een voetbal moesten de leerlingen de flessen gevuld met water om proberen te schoppen. Daarna hebben we nog een proefje gedaan waarbij we water moesten zuiveren door watten, zand en kiezels in een fles te stoppen.

  klik voor details
  /upload/6110.myposter_collage_20180720.jpg
  klik voor details
 • Uitstapje naar De Ontdekfabriek

  Vandaag zijn we naar De Ontdekfabriek gegaan en wat was het leuk! De dag begon met een film over de Beestenbende. Daarna mochten we vrij spelen. Zo kon je een waterbaan maken, lekker buitenspelen of binnen kleuren. 

  klik voor details
  /upload/6111.myposter_collage_20180720 (1).jpg
  klik voor details
 • Beestenbende ma week 3

  Hoe worden schaduwmonsters gemaakt? We gaan het vandaag ontdekken! 

  Met die warme weer kunnen we natuurlijk niet heel lang binnen blijven. Spelen met water is het allerleukste! 

  klik voor details
  /upload/6112.BB week 3 ma.jpg
  klik voor details
 • Uitstapje naar De Ontdekfabriek

  Wat een leuke dag hebben we gehad! Eerst hebben de kinderen een spannende film gekeken. Daarna mochten ze hun eigen uitvinding maken die de wereld beter maakt. Vervolgens mochten de kinderen een filmpje opnemen waarin ze hun uitvinding presenteerden. Daarna was het tijd om vrij te spelen. Zo konden ze onder andere met piepschuim een boot maken, een waterbaan bouwen of lekker schommelen.

  klik voor details
  /upload/6113.myposter_collage_20180724.jpg
  klik voor details
 • Beestenbende di week 3

  Vandaag hebben we naar aanleiding van het verhaal schaduwmonsters getekend. De kinderen hebben allerlei verschillende monsters gemaakt. De een had 8 ogen en de ander 4 armen. De een was groen en de ander paars met stipjes. Nadat het eten hebben we lekker buiten gespeeld. De spoeier stond aan waardoor iedereen kletsnat was! Gelukkig waren de kinderen snel opgedroogd want het was lekker weer.

  klik voor details
  /upload/6115.myposter_collage_20180724 (1).jpg
  klik voor details
 • Uitstapje naar De Ontdekfabriek

  We gaan naar De Ontdekfabriek vandaag. Iedereen heeft er veel zin in!

  Wat als eerste opvalt, is dat er veel kinderen (van andere locaties) aanwezig zijn. Dit zorgt meteen voor een gezellige sfeer hier en voor nieuwe potentiele vrienden. 

  Nadat we klaar zijn met het fruit en met de film, kunnen we beginnen met de allereerste stap van onze uitvindingen, namelijk: het schetsen. De tekeningen presenteren we ook aan elkaar en we worden bovendien opgenomen voor een Green Screen zodat onze ouders (en andere familieleden) getuigen mogen zijn van onze creativiteit wanneer ze zaterdag naar de tentoonstelling komen. 

  We vinden het wel een beetje jammer dat we om half twee al moeten vertrekken. We willen allemaal heel graag nog een keertje een uitstapje maken bij De Ontdekfabriek.

  klik voor details
  /upload/6121.VO week 3 di.jpg
  klik voor details
 • Beestenbende do week 3

  De laatste dag is aangekomen. We vinden het wel een beetje jammer. 

  We hebben zes super leuke dagen gehad! En we hebben allemaal heel hard gewerkt. Dit betekent dat we vandaag een feestje moeten vieren. Maar eerst gaan we nog onderzoeken welke spullen blijven drijven en welke spullen gaan zinken.

  klik voor details
  /upload/6123.BB week 3 do.jpg
  klik voor details
 • Verborgen oog do week 3

  Helaas was het vandaag de laatste dag van de zomerschool. Wat hebben we genoten! Naast de proefjes die we gedaan hebben, hebben we ook veel gelachen en gespeeld. De afgelopen drie weken waren super gezellig. We zullen het missen!

  klik voor details
  /upload/6126.myposter_collage_20180728.jpg
  klik voor details
 • Beestenbende vr week 3

  De laatste dag van de zomerschool is aangebroken. Zo zijn we de dag begonnen met de schaduwmonsters. Met licht konden we ze op de muur zien. Daarna hebben we met water gespeeld. We hebben gezien wat zinkt en drijft en hoe je bubbels maakt. Er was ook een jarige vandaag, namelijk juf Kim. Daarom kregen alle kinderen een lekker koekje. Om de dag af te sluiten hebben ze ook een diploma ontvangen, omdat ze zo hard hun best hebben gedaan. Hopelijk hebben jullie het leuk gehad. Wij zeker wel! We gaan jullie missen.

  klik voor details
  /upload/6127.myposter_collage_20180728 (1).jpg
  klik voor details
 • Beestenbende di week 1

  De eerste dag is aangebroken. We vinden het allemaal ontzettend gezellig dat we met z’n allen lid mogen worden van de Beestenbende.

  Eerst moeten we elkaar nog leren kennen natuurlijk. Gelukkig valt het allemaal mee; iedereen is aardig en we zorgen allemaal voor elkaar.

  Om lid te worden van de Beestenbende is niet moeilijk. Het enige wat we nodig hebben is een stoer masker die we helemaal zelf mogen maken. En omdat het zo warm is, krijgen we allemaal een ijsje.

  klik voor details
  /upload/6129.BB week 1 di periode 2.jpg
  klik voor details
 • Beestenbende vr week 1

  De maskers zijn af; nu, zijn we officiël leden van De Beestenbende.

  Omdat het warm is buiten, spelen we heel veel binnen. Een hoge toren bouwen samen met de juffen is het toppunt van de dag.

  klik voor details
  /upload/6136.2018-08-03_11.01.15.jpg
  klik voor details
 • Beestenbende di week 2

  Vandaag gaan we ontdekken welke materialen op het water blijven drijven en welke juist gaan zinken. 

  klik voor details
  /upload/6141.2018-08-07_12.02.09.jpg
  klik voor details
 • Copyright Stichting De Uitvinders ©2020