• Zomerschool 2018 bij Louis Buelens

  (0 stemmen)

  Hallo allemaal! Wij zijn Kezban, Saloua en Meije. Deze zomer zijn wij de begeleiders van de zomerschool. We hopen dat iedereen het leuk zal hebben!

  klik voor details
  /upload/2353.foto spilcentrum Mirabel.png
  klik voor details
   
 • Verborgen Oog week 1

  Deze week zijn we gestart met de Zomerschool. We hebben elkaar deze week al goed leren kennen door verschillende balspelletjes en we zijn begonnen met het werken aan ons project van het avontuur van het Verborgen Oog. We hebben al verschillende proefjes gedaan, waaronder een proefje waarbij we van verschillende materialen hebben onderzocht of ze zouden blijven drijven of zinken. Ook hebben we natuurlijk flink genoten van het zonnetje en lekker in de speeltuin een ijsje gegeten!

  klik voor details
  /upload/6064.IMG_3408.jpg
  klik voor details
 • Verborgen Oog week 2

  Week 2 zit er alweer op! Deze week hebben we verschillende proefjes gedaan rondom geluid en water. We hebben ons eigen drinkwater gefilterd en hebben met elkaar gebeld met gebruik van alleen twee plastic bekertjes en een touwtje, gaaf hè! Deze week hebben ook veel met de grotere kinderen gespeeld en hebben we zelfs spelletjes samen gedaan, dat was heel gezellig! Maandag gaan we naar de ontdekfabriek, zin in!

  klik voor details
  /upload/6065.d1005a0b-031f-407b-b7c0-5565bb1cc44b.JPG
  klik voor details
 • Verborgen Oog week 3

  Op maandag zijn wij naar de Ontdekfabriek geweest. We hebben daar een hele spannende film gekeken en hebben een ontwerp gemaakt van onze uitvinding. Ook hebben we gespeeld in de ontdekfabriek. Op donderdag hebben we onze uitvindingen eindelijk echt mogen maken, dat was super tof! Zaterdag mag iedereen die komen bekijken in de Ontdekfabriek tussen 12.00 en 13.00! Het was vooral heel warm, dus we hebben lekker veel ranja gedronken en in de middag gespeeld met de Lego en een film gekeken.

  klik voor details
  /upload/6066.IMG_3606.jpg
  klik voor details
 • Beestenbende week 1

  De BeestenBende groep staat in het thema van 'dieren'. De kinderen zijn aan de slag gegaan met het maken van dierenmaskers om lid te kunnen worden van de BeestenBende. Verder hebben de kinderen geluisterd naar veel dierenverhalen, hebben de kinderen veel dierenliedjes gezongen en hebben ze natuurlijk binnen én buiten lekker gespeeld. Wat een Beestenboel!

  klik voor details
  /upload/6067.BB wk 1.jpg
  klik voor details
 • Beestenbende week 2

  De tweede week van de Zomerschool hebben we met de BeestenBende groep veel gedaan! We hebben onze dierenmaskers afgemaakt, zijn naar de kinderboerderij geweest en hebben veel gelezen, gezongen en gespeeld. Verder zijn we donderdag met taxi's naar De Ontdekfabriek geweest, waar we een film over de Beestenbende hebben gekeken, een filmpje hebben gemaakt, met water hebben gespeeld en vooral veel hebben ontdekt! Volgende week gaan we aan de slag met licht en donker en water! 

  klik voor details
  /upload/6068.BB wk 2.jpg
  klik voor details
 • Beestenbende week 3

  Dit was alweer de laatste week van de Zomerschool, maar onze BeestenBende heeft zeker niet stil gezeten! Maandag hebben we geleerd over over licht, schaduwen en kleur en hebben we leuke proefjes hiermee gedaan. Donderdag hebben we geleerd over water, drijven en zinken en hebben we bellen geblazen en met water gespeeld. Als afsluiting heeft iedereen een diploma gekregen en een leuk boek om thuis te gaan lezen. Het was een super leuke tijd en hopelijk zien we jullie volgend jaar weer allemaal!! 

  Groetjes, Juf Marloes en juf Elke

  klik voor details
  /upload/6069.BB wk 3.jpg
  klik voor details
 • Verborgen Oog (di-vr) week 1

  Deze week zijn we op dinsdag gestart met een groep van drie kinderen. We hebben elkaar leren kennen en veel gekletst met elkaar! We hebben natuurlijk veel buiten gespeeld en hebben vol spanning naar het verhaal over de Uitvinders geluisterd. Op vrijdag waren we met vijf kinderen waarmee we ook weer allerlei leuke dingen hebben gedaan zoals bingo en een stoelendans. We hebben een begin gemaakt met onze uitvinding en hebben proefjes gedaan rondom drijven en zinken.

  We hebben nu al zin in volgende week!

  klik voor details
  /upload/6073.IMG_3428.jpg
  klik voor details
 • Verborgen Oog (di-vr) week 2

  De tweede week van de zomerschool zit er alweer op, wat gaat de tijd snel voorbij zeg! Dinsdag hebben wij proefjes gedaan over het onderwerp water zuiveren. We hebben geleerd hoe we zand en zout uit het water moeten filteren en hebben ons eigen gefilterde drinkwater gemaakt. Vrijdag hebben we in de ochtend flink gezweet tijdens een actieve bootcamp. Door allerlei spelletjes en oefeningen hebben we onze spierballen eens flink getraind. Ook hebben we die dag nog proefjes gedaan rondom geluid en hebben we uiteraard deze week weer genoten van het zonnetje!

  klik voor details
  /upload/6074.IMG_3503.jpg
  klik voor details
 • Verborgen Oog (di-vr) week 3

  Deze week zijn wij op dinsdag naar de ontdekfabriek geweest. We hebben daar gespeeld op de schommel en hebben een mega waterbaan gemaakt. Ook hebben we naar de film van de Uitvinders gekeken, die was spannend zeg! Op vrijdag hadden wij de laatste dag op de Zomerschool. In de ochtend hebben we buiten lekker een watergevecht gehouden, we konden onze shirts uitwringen, zo nat waren we! In de middag hebben we gewerkt aan onze uitvinding zodat we deze morgen op de tentoonstelling aan iedereen kunnen laten zien!

  klik voor details
  /upload/6075.thumbnail_IMG_3628.jpg
  klik voor details
 • Verborgen Oog dag 1

  De eerste dag van de zomerschool is van start gegaan. We zijn de dag gestart met een filmpje over plastic soep. Daarna mochten de kinderen een eigen uitvinding maken waarmee ze de plastic soep weg konden krijgen. Daarna hebben we lekker buiten gespeeld. Vervolgens hebben we een aantal proefjes gedaan met water. Zo hebben we gezien wat drijft en zinkt. 

  klik voor details
  /upload/6130.myposter_collage_20180731 (1).jpg
  klik voor details
 • Verborgen Oog dag 2

  Vandaag hebben we verschillende proefjes met water gedaan. We hebben het gefilterd, gezuiverd en verdampt. Ook hebben we water met olie en afwasmiddel gemixt. Natuurlijk moest er ook slijm gemaakt worden. Dat vonden de kinderen het leukst! Natuurlijk hebben ze met dit warme weer ook nog een ijsje gehad en lekker buitengespeeld.

  klik voor details
  /upload/6131.myposter_collage_20180802.jpg
  klik voor details
 • Verborgen Oog dag 3

  Vandaag stond volledig in het teken van geluid. De dag begon met een terugblik naar de vorige lessen waar het over water en plastic ging. Vervolgens hebben we een filmpje over geluid gekeken met een daarbij horende quiz. Daarna hebben we de geluidsmeter uitgetest. Vervolgens hebben we de proefjes gedaan. Omdat er nog wat ballonnen over waren, hebben we daar ook spelletjes mee gedaan zoals estafette en voetbal. Als laatst hebben we nog stoelendans gedaan en lekker gedanst.

  klik voor details
  /upload/6132.myposter_collage_20180807.jpg
  klik voor details
 • Verborgen Oog dag 4

  De dag stond vandaag in het teken van onze zintuigen. Nadat we een interessant filmpje bekeken hadden, deden we een aantal spelletjes. Een van de leukste spellen was de smaaktest. De kinderen moesten geblinddoekt een aantal etenswaren proeven. Sommige dingen zoals limoensap, pindakaas en ketchup waren lekker, maar andere dingen zoals uitjes en augurken vonden ze iets minder. Daarnaast hebben we ook nog een van onze andere zintuigen gebruikt, namelijk tast. Geblinddoekt moesten de kinderen met hun handen raden welk voorwerp ze voor zich hadden. 

  klik voor details
  /upload/6133.myposter_collage_20180809 (1).jpg
  klik voor details
 • Bootcamp

  Direct om half 10 zijn we gestart met bootcamp. De kinderen hadden er allemaal enorm veel zin in. Ze moesten springen, rollen, kruipen en rennen. Na een uurtje waren ze allemaal uitgeput. Ze hebben goed hun best gedaan. Goed gedaan!

  klik voor details
  /upload/6134.myposter_collage_20180809 (2).jpg
  klik voor details
 • Verborgen Oog dag 5

  Het was enorm leuk vandaag bij De Ontdekfabriek! De kinderen gingen direct aan de slag met het tekenen van hun eigen uitvindingen. Wat het is blijft nog een verrassing. Vervolgens moesten ze elkaar interviewen over de uitvindingen. Daarna mochten alle kinderen vrij gaan spelen. Ze konden bouwen, tekenen of lekker buitenspelen. 

  klik voor details
  /upload/6135.IMG_7718.JPG
  klik voor details
 • Verborgen Oog dag 6

  Vandaag was de laatste dag van de zomerschool en daarom hebben we er een speciale dag van gemaakt! We hebben ons ontwerp, die we bij de Ontdekfabriek hebben gemaakt, geknutseld. Ze zijn ontzettend mooi geworden! Ook hebben we bingo gespeeld waarbij de kinderen een leesboek konden winnen. Daarnaast hebben we naar een film gekeken over het Verborgen Oog waarbij we tegelijkertijd cakejes hebben versierd met slagroom en allerlei lekkere dingen. Ze smaakten heerlijk!

  Wij wensen iedereen nog een fijne zomer en de kinderen veel succes in het nieuwe schooljaar!

  klik voor details
  /upload/6142.BF374E1F-4AA3-48D8-BC15-F7E0A687317E.jpeg
  klik voor details
 • Copyright Stichting De Uitvinders ©2020