• Plastic zoep opruimer

  (324 stemmen)

  De plastic zoep opruimer

   

  De plastic soep is een groot wereld probleem.

  Daarvoor hebben wij de plastic zoep opruimer bedacht.

  Deze speciale opruimer maakt gebruik van statische elektriciteit om het plastic aan te trekken. Vervolgens komt het via de voorste opening van de boot in de persruimte waar het wordt samengeperst en dan gaat het naar de opslagruimte.

  De boot werkt op zonne-energie. De opgewekte energie gaat naar de motor dus zo werkt de motor op zonne-energie.

  Als de opslagruimte vol is gaat het naar een grotere boot en daar wordt het geleegd .

  Het plastic wordt gerecycled en gebruikt voor:

  Tenten die ingezet kunnen worden bij rampen, jerrycans voor schoon drinkwater, speelgoed voor kinderen in arme landen, flesjes water. Zo wordt er met de plastic soep nog wat nuttigs gedaan

   

  klik voor details
  /upload/1560.plastic soep.jpg
  klik voor details
   
 • Boyan Slat met de Ocean Cleanup

  Ons idee is helaas niet uniek.. Maar we hoorden na het plaatsen van ons idee van Boyan Slat. Het is natuurlijk heel gaaf dat zijn idee volgend jaar al aan de slag gaat om de enorme plastic soep op te gaan ruimen. Wat ons ontwerp nog unieker maakt zijn natuurlijk de zonnepanelen en het uiteindelijk doel van het gerecyclelde plastic. Met al die vieze troep moeten we toch uiteindelijk iets goeds voor de mensheid kunnen doen.

  klik voor details
  klik voor details
 • Plastic in een vis of een plastic vis?

  Ik (Noah) heb mijn tekening gemaakt om het ontwerp te laten zien wat je er mee kunt. Met het ontwerp kun je de plastic soep laten verdwijnen! Als je de plastic soep weghaalt, hoeveel vissen leven dan nog?
  Superveel en dan kun je lekker vis eten nu kijk ik iedere dag of er geen plastic in zit.

  Ik heb ooit wel eens één keer plastic in de vijver gegooid maar daar ben je niet stoer dus ik haalde het er weer uit.

  Eigenlijk als je plastic in het water gooit vergiftig je jezelf want ik zag eens een keer plastic in de vis zitten ik at hem toen niet meer op.

  Maar wij ,de plusklas van PCBO Rheden, willen de zee schoon maken  zodat er geen vissen stikken in de plastic soep dus daarom stem op ons!

  klik voor details
  /upload/3885.image.jpg
  klik voor details
 • Plastic soep en de dieren

  Dieren eten het plastic niet alleen op, maar ze raken er ook in verstrikt, zoals de schildpad op de foto. Zo sterven er veel schildpadden en andere soorten dieren. De vogels eten het plastic op maar kunnen het niet verteren, zo raakt hun maag vol en kunnen ze de vissen niet meer eten. Veel dieren sterven dus door de plastic soep. Dieren die grote stukken plastic binnenkrijgen kunnen verhongeren wanneer dat plastic hun maag helemaal afsluit. Denk aan een plastic zakje of de resten van een ballon. In zo’n geval zal het dier snel sterven. In de magen van bepaalde zeevogels, schildpadden of (wal)vissen worden regelmatig tientallen stukjes plastic gevonden. Bekend zijn de afschuwelijke foto’s van jonge albatrossen die door hun ouders met plastic gevoerd worden. Dus stem op ons

  Gemaakt door Ernst, Oscar, Zoë (10 jaar) en Wessel (9 jaar)

  klik voor details
  /upload/3886.schildpad.png
  klik voor details
 • Recycle

  De plastic soep kan worden gerecycled, voor goede doelen bijvoorbeeld. Maar hoe doen de mensen dat nou?

  Ze verzamelen eerst plastic, dan wordt het plastic van de rest gescheiden. Dan gaat het naar de verwerkingsfabriek, daar wordt het gesorteerd op kleur. Daarna wordt het vermalen tot kleinere stukjes. Die stukjes worden omgesmolten tot een soort kraaltjes. Van die kraaltjes kunnen ze nieuwe producten maken zoals: slaapzakken, fleece truien, tenten voor arme kinderen, armbandjes, kettinkjes.

   

  Van Marieke, Niné (10 jaar) en Mara (9 jaar)

   

  klik voor details
  /upload/3887.thCYV4Z14Y.jpg
  klik voor details
 • Teksten schrijven

  Nog even hard aan het werk om teksten te schrijven voor onze pagina! Druk aan het zoeken met google en de bijpassende plaatjes knippen en plakken. Zo leren we gelijk om ook snel met de computer te zoeken en te bewerken.

  klik voor details
  /upload/3893.image.jpg
  klik voor details
 • Nog een laatste hand aan het prototype

  Het was al een ontwerp maar toch kan het altijd mooier en beter. Dus ook vandaag wordt er weer hard gewerkt aan ons prototype.

  klik voor details
  /upload/3894.image.jpg
  klik voor details
 • Locatie van plastic soep

  Plastic soep plastic soep komt op 5 plekken voor.

  In het noorden van de grote, stille oceaan, en de Japanse zee. De plastic soep vormt een gebied van ongeveer 34 keer Nederland. Bij Alaska, Japan, Noord-Amerika en Verenigde Staten

  De plastic soep ontstaat omdat mensen plastic gewoon weggooien en door schepen die hun lading onderweg verliezen.

  Bijvoorbeeld flessen. 

  Teize en Lars (9 jaar)

  klik voor details
  /upload/3902.locatie.png
  klik voor details
 • Presentatie plastic zoep opruimer

  In dit filmpje presenteert de plusgroep het prototype wat gemaakt is om het idee duidelijk te maken..

  klik voor details
  klik voor details
 • Het werkproces

  Er is door alle kinderen enorm hard gewerkt om het prototype op tijd af te krijgen. Alle onderdelen kwamen op het einde bij elkaar en op tijd konden we een video maken met daarin de uitleg over de plastic zoep opruimer.

  klik voor details
  /upload/3831.zoep1.jpg
  klik voor details
 • Waarom is de naam verkeerd gespeld?

  Uiteraard weten we op de plusklas wel hoe je soep schrijft.. De juf had alleen last van een hersenkronkel en schreef het per ongeluk met een z.. daar moesten we zo om lachen dat we het maar zo hebben gelaten.. Sommige vergissingen zijn te leuk om te verbeteren.

  klik voor details
  klik voor details
 • Striptekening

  "Ik heb een tekening gemaakt. De tekening gaat over het opruimen van plastic soep. Op dit plaatje heeft de plastic zoep opruimer het plastic weggehaald en daardoor zien we de vissen ook weer blij rondzwemmen. Ik heb meerdere tekeningen gemaakt maar kies voor deze omdat hier de plastic soep weg is."

  Welmoed, 10 jaar

  klik voor details
  /upload/3833.image.jpg
  klik voor details
 • Copyright Stichting De Uitvinders ©2022