De Uitvinders ›› Uitvinderswedstrijd ›› ›› ›› Superwater
 • Superwater

  (32 stemmen)

  Hallo, wij zijn: Romy Pluijms (9) , Demi Rosier (9) Floor Smeets (9), Julia Reniers (9) en Tess Castelijns (10). Wij komen uit Bladel en zitten op de franciscusschool in groep 6. Wij komen niet uit dezelfde 6 we zijn gemengd. Onze juffen\meesters zijn: juf Catrien, juf Eefje, juf Sharon en meester Ralph. 

  klik voor details
  /upload/2301.De Superwater- foto.JPG
  klik voor details
   
 • Filmpje van onze uitvinding

  klik voor details
  klik voor details
 • Wat is de opdracht?

  De opdracht is om een uitvinding te maken. Het probleem was dat het water op was. Wij moesten een oplosing bedenken. Je moet er voor zorgen dat je het goed kunt laten zien aan de jury en dat je het voor kunt doen aan de jury. 

  klik voor details
  klik voor details
 • Hoe werkt onze uitvinding

  We halen eerst water met een vliegtuig die op zonnepanelen vliegt. Dan gaat het verdampen en naar de waterzuivering. Als het klaar is wordt het verdeelt in twee silo`s. De een is voor warm water en de ander voor koud water. Als mensen water nodig hebben halen ze het uit silo`s. Als het bijna op is halen we weer nieuw water en wordt het gezuiverd. De water flessen worden ogeslagen in het huisje. Het word daar koud gekoeld. Want buiten is het warm dus de zon maakt het warm.Jan gaat soms naar het huisje om te kijken of het nog koud is.En of de koeling het nog doet. Jan is de bewaaker.

  klik voor details
  /upload/5775.uitvinders.png
  klik voor details
 • Hoe zijn we op het idee gekomen?

  We zijn op het idee gekomen met de hulp van Ben. Ben heeft ons geholpen met zijn goede ideetjes. We hebben zijn ideeën opgeschreven en er toen iets van gemaakt. Ben is  de persoon die ons bij alles heeft geholpen en ons een beetje op het idee gebracht.

  klik voor details
  /upload/5779.uitvinders.jpg
  klik voor details
 • Welke materialen hebben we gebruikt?

  Kartonnenplaat, keukenrol, boterkuipjes, echt zand, papier, verf, water, rietjes, melkfles en een fles, wc rollen, waskrijt, en nog veel meer.

  klik voor details
  klik voor details
 • Hoe hebben we de uitvinding gemaakt?

  We hadden een klein stukje van een rietje gebruikt en in een boterkuipje gedaan zo hadden we een silo. De ene silo is warm water en de andere silo is koud water. We hebben het geverft.En de huisjes gemaakt van papier en een poppetje van een wc rol. En een waterzuivering van een doos. En een vliegtuig die op zonnepanelen vliegt. 

  klik voor details
  klik voor details
 • Copyright Stichting De Uitvinders ©2019