• De Verdronken Rivier 2014

  Uitvinderswedstrijd voor groep 6

  Het dorp in de woestijn is in problemen. Door een oorlog zijn er een heleboel vluchtelingen komen wonen. Die leven in een tentenkamp in de woestijn waar het toch al moeilijk is om te overleven. Het is er zo droog dat er bijna geen planten, dieren en mensen kunnen leven. Overdag is het bloedheet en ’s nachts is het ijskoud. Kun jij het ideale huis ontwerpen?

  Bedenk een huis voor de woestijn!

  klik voor details
  /upload/1319.visual_woestijn.jpg
  klik voor details
 • Bekijk de inzendingen

  Klik hier om de inzendingen te bekijken. Klik dan op je favoriete inzending en breng een stem uit! Ook kun je de inzending delen via social media zodat ook anderen erop gaan stemmen.

  Kun je een bepaalde inzending niet meteen vinden? Gebruik dan het zoekveld en vul de naam in van de inzender die je zoekt.

  verder …
  /img/bekijk-inzendingen.png
  verder …
 • Te doen

  Als jouw klas ook meedoet aan De Uitvinderswedstrijd kunnen jullie op deze site tot 1 mei 2014 je eigen uitvindingen inzenden, zodat ze zichtbaar zijn voor de hele wereld.

  Presenteer je uitvindingen zo goed mogelijk met behulp van tekst, foto's, tekeningen en zelfs filmpjes. Hoe eerder, hoe beter want bezoekers van deze website kunnen hun stem uitbrengen op jullie uitvindingen, zodat je kans maakt op het bereiken van de finale.

  klik voor details
  /upload/3101._MG_0106.jpg
  klik voor details
 • Hoe kun je inzenden

  Om te gaan inzenden kan de leerkracht elke leerling (of groepje leerlingen dat samen 1 inzending maakt) per inzending aanmelden via de button 'inzending aanmaken' rechtsboven op deze pagina.

  Het is mogelijk om meerdere inzendingen aan te maken met hetzelfde emailadres. Wel moet je voor elke inzending zelf steeds een nieuw wachtwoord (inzendcode) aanmaken waarmee leerlingen hun inzending kunnen bewerken.

  Om aan een al aangemaakte inzending te werken kunnen leerlingen klikken op ‘inzending bewerken’ en hun inzendcode invullen. Ze kunnen dan eenvoudig teksten, plaatjes en/of filmpjes uploaden. Wat ze uploaden staat meteen op onze site (zichtbaar voor iedereen), maar het is altijd later weer aan te passen en uit te breiden door te klikken op 'inzending bewerken'.

  klik voor details
  klik voor details
 • Mede mogelijk gemaakt door

  Dit project wordt gefinancierd door bijdragen van Brabant voor Techniek! en sponsoren uit het bedrijfsleven.

  klik voor details
  /upload/3103.brabantvoortechnieklogo.JPG
  klik voor details
 • Aanmelden

  Meedoen aan de wedstrijd is GRATIS en heel gemakkelijk. Klik rechtsboven op 'Inzending aanmaken' en je bent van start! Maar zorg wel even dat je school zich ook even (gratis) aanmeldt op het algemene aanmeldformulier: http://meedoen.deuitvinders.com 

  Alleen inzendingen van scholen die op die manier zijn aangemeld maken kans op een plek in de finale!

  klik voor details
  /upload/3122.aanmelden.jpg
  klik voor details
 • Win een echte Tablet!

  De prijzen van De Uitvinderswedstrijd komen van Skool Automatisering, de beheerder van automatiseringsoplossingen in het onderwijs. De winnaars ontvangen een echte Tablet voor gebruik in de schoolklas!

  Voor de finalisten die niet winnen is er een leuke gadget beschikbaar.

  klik voor details
  /upload/3132.Tablet.jpg
  klik voor details

Downloads

 • Leerkrachtenbestand wedstrijd

  De Uitvinderswedstrijd 2014: bedenk een huis voor de woestijn.

  Download hier het .pdf bestand voor leerkrachten.

 • Leerlingwerkblad wedstrijd

  De Uitvinderswedstrijd 2014: bedenk een huis vor de woestijn.

  Download hier het .pdf bestand voor leerlingen.

 • Copyright Stichting De Uitvinders ©2022