• Die blikke huis

  (13 stemmen)

  Wij, Micky en Aniek, hebben een poppenhuis/speelhuis gemaakt. van duurzaam materiaal. Het grootste gedeelte bestaat uit colablikjes en een plaat hout.

  Het kwam gewoon zomaar in ons op.

  Wij vinden dat het de wereld verbetert omdat het niet in een fabriek is gemaakt. Ook wordt het materiaal opnieuw gebruikt en niet meteen weggegooid na het drinken. We hebben alles vastgezet met een lijmpistool. Lees verder wat we nog meer hebben gemaakt......

   

  klik voor details
  /upload/1108.DSC_0846.JPG
  klik voor details
   
 • En nou in die Afrikaans

  Ons, Micky en Aniek, het 'n poppenhuis / speelhuis gemaak. van duursame materiaal. Die grootste gedeelte bestaan uit colablikjes en 'n plaat hout.
  Dit het sommer in ons op.
  Ons vind dat dit die wêreld verbeter omdat dit nie in 'n fabriek gemaak is. Ook word die materiaal weer gebruik en nie dadelik weggegooi na die drink. Ons het alles vasgemaak met 'n glue gun. Lees verder wat ons nog meer gemaak het ......

  klik voor details
  /upload/2865.DSC_0187.JPG
  klik voor details
 • Ons werkproces

  We hebben er ook nog een tuin bij gemaakt waar je kunt spelen. We hebben er namelik een glijbaan, een hinkelbaan en een trampoline in gemaakt. De trampoline is een cilablikje met elastiek. De hinkelbaan bestaat uit flessendopjes en de glijbaan is genaakt van rietjes die je anders weg zou gooien na gebruik. In de tuin ligt schors, wat je ook in echte speeltuintjes vindt, een natuurlijk materiaal.

  klik voor details
  /upload/3025.DSC_0188.JPG
  klik voor details
 • Het huis is heel speciaal

  In het huis zijn de meubels ook gemaakt van colablikjes, zelfs de spiegel. Er is een scherm waarop je kunt kijken hoe het met de ijsberen op de Noordpool gaat. als je de foto niet helemaal ziet klik je nog een keer op de foto. Zo gezellig is het binnen in het Afrikaanse poppennhuis.

  klik voor details
  /upload/3026.DSC_0183.JPG
  klik voor details
 • Nog meer kiekjes van ons poppenhuis

  Kijk maar.....een tafel gemaakt van een lege linthouder en flessendopjes, een toilet van een colablikje , een krukje van een wijnkurk, stoelen van de onderkanten van colablikjes......

  klik voor details
  /upload/3027.DSC_0185.JPG
  klik voor details
 • nog een plaatje van ons aan het werk

  Aniek en Micky aan het werk.....

  klik voor details
  /upload/3028.DSC_0177.JPG
  klik voor details
 • een close-up van de speeltuin

  klik voor details
  /upload/3029.DSC_0182.JPG
  klik voor details
 • Nog een foto van werk aan product

  zo kom je steeds weer nieuwe spullen tegen die je anders weg zou gooien en die je nu gebruikt voor iets nieuws: een poppenhuis, ons Afrikaans speelgoed met als enige kosten de lijm van het lijmpistool. We hebben er met veel plezier aan gewerkt!

  klik voor details
  /upload/3031.DSC_0178.JPG
  klik voor details
 • Copyright Stichting De Uitvinders ©2022